Indija — ieškotojų šalis

Indija — nemirtingumo simbolio — figmedžio — valstybė, įsikūrusi kiek aukščiau pusiaujo, besiribojanti su 7-niomis Azijos valstybėmis ir skalaujama Indijos vandenyno bangų, kiekvienais metais sulaukia milžiniško turistų antplūdžio iš viso pasaulio. Indija vilioja ne tik daugiau nei 30,000 metų istorija, bet ir kerinčia kultūra bei spalvingais religijos ritualais. Viešint Indijoje — Bolivudo bei miuziklų gimtinėje — nepamiršk į savo „to do list“ įtraukti šių, žemiau mano pateikiamų, 10 ekstravagantiškiausių vietovių!

  1. Delis

Kiekvieno istorijos mėgėjo siela vos atvykus į Delį pakils į viršų ir ims skraidžioti nuo vieno objekto prie kito. Leiskite Indijos, Delio istorijai palytėti Jūsų sielas. Leiskite politinei aurai įkvėpti jus galybės jausmo. Leiskite šiauriniam vėjui švelniai kutenti Jūsų odą, tyrinėjant Delio gatves bei ragaujant Kachori (aštraus skonio indiškus užkandžio rutuliukus). Delis puikai tiks visiems, kurie gali save vadinti priklausomais nuo prekinimosi. Jie ras visko ko tik nori. Viešint Delyje, Jūs privalote apsilankyti Khari Boali gatvėje, esančioje Delio Senamiestyje. Tai viena didžiausių prieskonių parduotuvių po atviru dangumi, kur rasite visų rūšių, aukščiausios kokybės prieskonius — tai prieskonių tėvynė. Šioje gatvėje Jūsų nosį vilios vis skirtingos rūšies prieskonių aromatų varžytines, kol rinksitės geriausiai Jums tinkantį prieskonį. Delis paliks Jums neišdildomą įspūdį!

khari
Khari Bali

 

  1. Šeštasis pasaulio stebuklas — Tadžmahalas — meilės simbolis

Tadžmahalas — tai imperatoriaus Shah Jahah žmonos, kuri mirė gimdydama 14-tą jų vaiką, meilės įprasminimas. Imperatorius savo meilę įprasmino ne tik architektūrinio statinio išorėje, bet ir jo viduje — tai tarsi prabangi papuošalų dėžutė. Manoma, jog tokia buvo ir jo žmona Mumtaz — graži ne tik išore, bet ir savo vidumi. Reikia nepamiršti, jog tai — 6-tasis pasaulio stebuklas, kuris sulaukia turistų, atvykstančių į Indiją tik dėl jo, iš viso pasaulio.

Taj-Mahal
Tadžmahalas
  1. „Holi“ spalvų šventė Mathuroje

Jei planuojate Indijoje apsilankyti pavasarį, tuomet stenkitės kovo pirmąją pilnatį praleisti Mathuroje, kur vyksta „Holi“ spalvų šventė. Ši šventė rengiama nuo pat senų laikų, kol Azijos klajokliai keliaudavo iš vienos vietos į kitą, ieškodami gyvenamosios vietos. Tada ji švęsta siekiant atšvęsti žemės derlingumą. Taip pat išlikę legendų, kur šventė skiriama meilės dievo Kamadevo garbei. Įsileiskite į savo sielą meilės dievą! Kartu su daugybe indų pasinerkite į spalvų pasaulį — išsitepkite įvairiausiomis spalvomis ir šokite, skambant indiškai muzikai!

colours.jpg
Holi spalvų šventė
  1. Svajonių išsipildymo miestas — Mumbajus

Mumbajus — miestas, kuris puikuojasi savo didingu grožiu ir turtinga kultūra. Mumbajus visada išliko kiekvieno atvykstančiojo, svajonių išsipildymo miestu. Todėl, kai svečiuositės Indijoje, nepraleiskite progos apsilankyti ir ištyrinėti kiekvieną miesto kampelį, pradedant nuo Indijos vandenyno skalaujamų paplūdimių iki žadą atimančių, gėlėmis dabintų bei smilkalų kvapu riečiamų nosių religinių šventyklų ir vietinių gyventojų vadinamo „blusų turgaus“. Tai miestas — kuris niekada nemiega.

mumbai.jpg
Mumbajus

Rann of Kutch

Įsivaizduokite tuštumą, kurioje tuo pačiu yra kažkas daugiau. Įsivaizduokite tuštumą, kuri sukuria pilnumo vaizdą, pojūtį ir kvapą. Tai viena atokiausių Indijos vietų, kurioje plyti didžiausia druskos dykuma pasaulyje. Užkopus į aukščiausią Gujarato regiono kalną, Kala Dungar (Juodasis kalnas), kuris yra 462m aukščio virš jūros lygio Jūs išvysite kvapą gniaužiančią druskos dykumos panoramą. Tai nuostabi patirtis ir išbandymas, ieškantiems savęs bei pilnatvės jausmo. Tai galimybė tuštumoje atrasti daugiau nei viską.

rann
Rann of Kutch
  1. Kerinčios žalumos Dardžilingo arbatos plantacijos

Dardžilingas, dar kitaip yra vadinamas kalvų karaliene. Ši „karalienė“ randasi  didžiųjų Himalajaus kalnų papėdėse, rytų Indijos Vakarų Bengalijos regione. Dardžilingas garsus didžiausiomis visame pasaulyje arbatos sodų plantacijomis, gražia flora bei vietiniu sportu — plaustų lenktynėmis, pėsčiųjų žygiais. „Darjeeling“ arbata yra žinoma visame pasaulyje dėl savo subtilaus skonio, aromato bei nepriekaištingos kokybės.  Lankydamiesi Indijoje, neatsiejama yra apsilankyti šioje vietoje, sudalyvauti žygyje po arbatmedžių plantaciją, o kelionės gale pasimėgauti nuostabaus skonio vietine arbata.

darjeeling
Dardžilingo arbatos plantacijos
  1. Saulėlydžio pasitikimas Bahamaputra upėje

Viena didžiausių Šiaurinės Indijos upių Bahmaputra, turistus žavi ne tik dieną savo vandens skaidrumu ir platybe. Upės magiškoji didybė pasireiškia saulei leidžiantis. Saulei leidžiantis, 2,9km ilgio Brahmaputra upė sukuria magišką vaizdą: tamsūs artėjančios nakties debesys, slenkantys žemai horizontu, apšviesti vakarėjančių saulės spindulių, ima žaisti upės vandens paviršiumi, sukurdami dar niekad neregėtą saulės lydos paveikslą. Saulėlydžio pasitikimas Brahmaputra upėje, plaukiojant valtimi, yra viena didžiausių atrakcijų Šiaurės Indijoje, kuri tarsi sustabdo greitai lekiantį gyvenimą, nepamirštamam momentui — gyvenimo pasigėrėjimui.

brahmaputra
Bahmaputra upė
  1. Wayanad

Wayanad‘a tai giedro dangaus ir glotnių, tarsi cukraus vata, debesų vieta, kurią kiekvienas pamils iš pirmo žvilgsnio. Ši vieta Jus stebins nesuskaitoma daugybe kalvų bei slėnių, keičiančių savo vaizdą, dienos bėgyje. Tai nuo žalumą glostančio saulės spindulėlio iki mistiškai apgaubto vakaro debesų vaizdiniai, besidriekiantys tūkstančių kilometrų spinduliu aplink Jus. Wayanad‘e rasite ne tik mistiškuosius, debesų slepiamus kalnus, bet ir nuostabius paplūdimius bei didingus krioklius, kurie šią vietą paverčia unikalia ir neprilygstama, niekieno kito. Verta pastebėti, jog kavos gurmanams tai bus tarsi auksinis lobis Indijoje. Wayanad garsėja savo kavos plantacijomis. Čia galėsite praleisti savo atostogas mėgaudamiesi kokybiškos, visad šviežiai maltos kavos pupelių kavos puodeliu. Wayanad yra vieta, kurią privalo aplankyti kiekvienas egzotiką mėgstantis žmogus. Tai vieta, kurioje apstu nuostabaus vaizdo krioklių, urvų bei olų, upių, kuriose planuojamos įvairios turistinės veiklos.

wayanad
Wayanad 

 

  1. Varanasi ghatai — laidojimo laiptai prie Gango upės

Varanasi (Banaras) yra vienas seniausių miestų Indijoje, kur  vyksta šventos laidojimo apeigos ant Gango upės kranto.  Tai šventas hinduistų ir budistų miestas, kuris dar kitaip vadinamas Indijos šventyklų miestu. Vanarasi — miestas ant Gango upės kranto, kurio išskirtinis bruožas — didžiausias ghatų (laidojimo laiptų) skaičius. Varanasi ghatai yra įrašyti į UNESCO saugomo paveldo objektų sąrašą Indijoje. Į šventąjį miestą — kiekvienais metais atvyksta daugybė įvairiausių žmonių: kunigų, verslininkų, vienuolių, atsiskyrėlių bei šeimų, kurie kiekvienais metais atiduoda pagarbą Gango upei, tikėdami jos globa, šventumo, sveikatos bei palaiminimo suteikimu. Tai yra vieta, kurios negalima praleisti neaplankius. Čia žmonės atranda tikrąjį save ir gyvenimo kelią.

ghat.jpg
Varanasis ghetai
  1. Kelionė raudonuoju koridoriumi

Viešint Indijoje nepraleiskite progos apsilankyti Konarko Saulės Šventykloje, Orisos valstijoje, dar kitaip vietinių gyventojų vadinamos — Juodąja Pagoda. Šventykla unikali tuo, kad pasakoja šimtus skirtingų istorijų, apie tikrąją žmogaus seksualinę prigimtį. Ji buvo pastatyta XIII a, Narasimhadevos I-ojo ir paskirta Saulės dievui Sūrijai. Jeigu turite pakankamai laiko ir drąsos — leiskitės greitkeliu į Orisą, tyrinėti XIII-ame amžiuje pastatytos šventyklos, pribloškiančios savo architektūra, dizainu bei koncepcija kiekvieną.

sun.jpg
Konaro saulės šventykla

—White Jasumin

Published by Lina

Let's climb to the roof, jus us, bring blankets and hot chocolate and we'll lie down together and look up to the stars and whisper and laugh and forget the world left we on the ground.

Leave a comment